Oosterblokker, september 2022

Beste inwoners van Oosterblokker,

Na het geslaagde feest op zaterdag 14 mei, is het nu weer tijd voor een veiling zoals we gewend waren.

Op zaterdag 5 november wordt in Café de Harmonie de ‘Dorpsveiling Oosterblokker’ gehouden.

Medio september kunt u onze lopers aan de deur verwachten, met de vraag of u een koopje wilt aanbieden.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de deelnemende verenigingen, het onderhoud van het kerkgebouw en begraafplaats, en andere projecten die in het belang van het dorp zijn.

Wij gaan onze best doen om er een geslaagd evenement van te maken!

U komt toch ook op zaterdag 5 november!

Met vriendelijke groet, het veilingcomité,

Gaat de Dorpsveiling Oosterblokker op 7 november 2020 door?

Het Dorpsveilingcomité staat weer in de startblokken!

Wij hebben onze kick-off vergadering gehouden bij de voorzitter in de buitenlucht. Na veel brainstorming: Moeten we de veiling een jaar uitstellen? Een digitale veiling houden? Hoe ziet de situatie er in november uit?

Na uitgebreid overleg hebben we besloten om de Dorpsveiling in 2020 niet in de originele vorm te laten doorgaan maar een mooie actie op touw te zetten op zaterdag 7 november 2020.

Wij zullen samen met de lokale ondernemers pakketten met streekproducten samenstellen welke alle inwoners van Oosterblokker via de website kunnen bestellen.

Op zaterdag 7 november 2020 kunt u deze pakketten ophalen bij Café de Harmonie.

De opbrengst van deze actie van de Dorpsveiling is bedoeld om de parochie (onderhoud van het kerkgebouw), verenigingen, stichtingen, clubs en andere activiteiten in Oosterblokker financieel te ondersteunen.

Via het Samenspel, Facebook, website www.dorpsveiling.nl  en flyers zullen wij u verder informeren over de details. Wij rekenen op uw steun!

Hartelijke groet,

Het Veiling comité

Zondag 3 februari 2020

Terminals van TMA – Zondag 11 Januari 2020

Het weer was uitstekend en de stemming nog beter bij de start van de rondleiding over de Terminals van TMA. De gasten melden zich om 9.00 uur en toen was er eerst koffie met appeltaart van de Oostertuin.  TMA heeft 2 terminals in Velsen, waarvan de 1e vooraf opslag is van zetmeel en zonnepanelen 20.000m2. Tijdens de rit daarnaar toe werden we echter gebeld door de terminal manager van Amsterdam. Het schip wat geladen werd met 6.000 ton uien was eerder klaar. Dat is logistiek, het loopt altijd anders dan dat is gepland. Dus de planning omgegooid, want dat schip was de kers op de taart. Via de kade van Velsen, waar een binnenvaart schip werd geladen met zeecontainers voor Antwerpen, naar de terminal in Amsterdam. Daar kregen we een rondleiding van de Russische kapitein die was omgekocht met twee appeltaarten, wederom van de Oostertuin. Via de brug, de bemanningsverblijven en de officiersmess naar de machinekamer. Hier stond de motor van 11.000 pk warm te draaien. Toen nog over het dek om het laadproces te checken.

Op de terminal ( 55 ha ) rondgekeken tussen de windmolenonderdelen, containers en andere projectlading. Huisgemaakte erwtensoep als lunch. Als alternatief voor de eerste terminal kozen we voor een bezoek aan de nieuwbouw van de sluizen van IJmuiden. Als afsluiting nog een paar juttertjes in  Oosterblokker. Een prachtige dag met veel leuke reacties.

SUPERTROTS OP OOSTERBLOKKER!

Het Veilingcomité is supertrots op de kopers, gevers, verenigingen en vrijwilligers van Oosterblokker. Ruim 22.000 euro was zaterdagnacht om half 1 de stand toen het allerlaatste koopje van de dorpsveiling van Oosterblokker door afslagers Frans Bervoets en Hans Bregman onder de hamer was gebracht.

De veiling in café de Harmonie was drukbezocht en de stemming zat er van het begin af aan in. Er werd flink geboden op de vele lekkernijen en bijzonder belevenissen.

Maar het gaat toch vooral om de verbinding in het dorp. Zo’n veiling is helemaal van het dorp, voor het dorp. Het brengt weer zoveel leuks teweeg in Oosterblokker. Gezellige uitjes, de Middeleeuwen in kasteel Bakkestein, een huiskamerconcert, Prutten met Trutten, High Beer, vrijkaarten voor de kermisattracties, een rondleiding door de havens van Amsterdam, de plaat en zijn verhaaldiner en nog vele andere gezellige uitjes.

Een klein dorp met grote opbrengst! Deze opbrengst gaat naar de parochie (onderhoud van Onze-Lieve-Vrouw Visitatiekerk in het centrum van Oosterblokker) en de deelnemende verenigingen: Zingerdewijs, EVA, Oudervereniging Pancratius, Zonnebloem, Comité Behoud Kermis Oosterblokker, Cultureel Centrum Pancratius, Historische Vereniging Blokker, Stichting Jeugd en Jongeren Oosterblokker en Carnavalsvereniging de Blockeniers.

Tijdens het Keeztoernooi op 2 februari 2020 in café de Harmonie zullen de vouchers met opbrengst aan de verenigingen worden overhandigd. Ook dat wordt weer een gezellige middag!

Dorpsveiling Oosterblokker – zaterdag 9 november 2019

Het veilingcomité staat in de startblokken voor de Dorpsveiling Oosterblokker 2019 !

Op zaterdag 9 november 2019 om 20.00 uur zal de Dorpsveiling plaats vinden in Café de Harmonie.

Dorpsgenoten en verenigingen uit Oosterblokker hebben geweldige koopjes aangeboden welke allemaal staan vermeld in de catalogus, welke medio oktober aan huis wordt bezorgd en op de website www.dorpsveiling.nl wordt geplaatst.

Kopers kunnen naast lekkernijen bieden op bijzondere belevenissen. Zoals een feestelijk middeleeuws banket met ridders en jonkvrouwen. Een VIP arrangement bij het kerstconcert van Zingerdewijs, een spelletjesavond terug van weggeweest, een huiskamerconcert. Een diner aan de keukentafel met de plaat en zijn verhaal. Een kijkje achter de schermen op de havens in Amsterdam. Natuurlijk wordt  ook de traditionele gerookte paling aangeboden Tijdens de avond worden ook een dinerbon en een fiets verloot.

De Dorpsveiling is gericht op het versterken van de verbinding tussen de inwoners van Oosterblokker. De opbrengst van de veiling is bedoeld om de parochie (onderhoud van Onze-Lieve-Vrouw Visitatie kerk in het centrum van Oosterblokker), verenigingen, stichtingen, clubs en andere activiteiten binnen Oosterblokker financieel te ondersteunen.

De Dorpsveiling leeft enorm onder de inwoners en staat garant voor een zeer gezellige avond.

Zaterdagavond komen ruim 400 koopjes onder de hamer. Het brengt weer zoveel leuks teweeg

in Oosterblokker. Gezellige uitjes, Keezen, dinertjes. Zo’n veiling is helemaal van het dorp voor het dorp. Wij zijn er klaar voor om weer een mooie veiling te organiseren.

Dorpsveiling Oosterblokker 2019

Wij staan in de startblokken om de Dorpsveiling op zaterdag 9 november 2019 in Café de Harmonie te Oosterblokker te organiseren.

Stichting Dorpsveiling Oosterblokker en het Veilingcomité zijn bijeen geweest en de bestemming van de opbrengst van de Dorpsveiling zal worden verbreed!

De Dorpsveiling zal met name gericht worden op het versterken van de verbinding tussen de inwoners van Oosterblokker.

De opbrengst van de veiling is bedoeld om verenigingen, stichtingen, clubs en andere activiteiten binnen Oosterblokker financieel te ondersteunen. Daarnaast mag ook de parochie een verzoek indienen voor projecten voor onderhoud van het kerkgebouw.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u contact met ons opnemen via info@dorspveiling.nl

Binnenkort zullen wij de verenigingen, stichtingen en clubs en andere organisaties uit Oosterblokker benaderen met het verzoek om actief mee te werken aan de Dorpsveiling nieuwe stijl!

Zet de datum 9 november alvast in uw agenda!

Wij hebben er zin in en hopen u ook!

Met hartelijke groet, het Veilingcomité

Alvast hartelijk dank, groetjes Loes

Datum dorpsveiling Oosterblokker

UPDATE- Dorpsveiling 2018 is afgezegd. lees meer hier

De datum voor de dorpsveiling Oosterblokker is alweer vastgelegd deze zal plaatsvinden op zaterdag 3 november 2018 om 20.00 in de Harmonie te Oosterblokker.

Smartlappen en stamppot

Hierbij even een foto van afgelopen zaterdag waarop de smartlappen- en stamppottenavond van the Mom’s, ingebracht op de dorpsveiling, op het programma stond.

Een fantastische ontvangst van de gasten werd verzorgd door Zingenderwijs, dit was weer het koopje dat wij (The Mom’s) hadden gekocht op de veilingavond.

Uitje brandweer Westwoud

Op de veiling van 4 november werd aangeboden een uitje bij de brandweer Westwoud. In december een fantastisch leerzame dag (incl. heerlijke lunch en mooie nazit) beleefd met de brandweer van Oosterblokker/Westwoud/Hoogkarspel. Hartelijk dank aan alle brandweerlieden die deze dag mogelijk hebben gemaakt en speciale dank aan Paul Bolman die dit koopje had aangeboden op de dorpsveiling.

Dorpsveiling 4 november 2017

Dorpsveiling Oosterblokker              

Een klein dorp en een grote opbrengst € 26.688 !

De Dorpsveiling in Café de Harmonie heeft zaterdagavond 4 november een geweldige opbrengst opgeleverd.  De 426 kavels brachten maar liefst  € 26.688 in het laatje voor de kerk en de deelnemende verenigingen. Vanaf  20.00 uur stroomde de zaal al snel vol.

De afslagers Frans Bervoets en  Hans Bregman hielden de gang er goed in.

Door een flitsende presentatie van de koopjes op de schermen in het gezellige café de Harmonie werd er flink geboden op de taarten, workshops, de Keez-middag, culinaire uitjes, diner aan huis en vele andere koopjes onder het motto: “Samen sterk voor dorp en kerk”.

De opbrengst van de Dorpsveiling is bestemd voor het onderhoud van ons erfgoed het prachtige gebouw de Onze-Lieve-Vrouw Visitatiekerk in het centrum van Oosterblokker en de deelnemende verenigingen: Carnavalsvereniging De Blockeniers, Oudervereniging Pancratius, EVA, Cultureel Centrum Pancratius, Historische Vereniging Blokker, Sinterklaascomité, Zonnebloem, Tafeltennisvereniging A-merk, Zingerderwijs, Handbalvereniging Blokker, Stichting Jeugd & Jongeren Oosterblokker, Blaaskapel “De Blocnote” en de Parochie.

Wij zijn ontzettend blij met deze opbrengst en willen alle kopers, gevers en vrijwilligers hartelijk bedanken. De Dorpsveiling is wederom een succes geweest en een gezellig samenzijn met het hele dorp.

De uitbaters van de Harmonie willen wij hartelijk danken voor de samenwerking en het gastvrije onthaal.

Klik hier om de foto’s te bekijken.

Kopers en gevers: Bedankt!

Het Veilingcomité

Foto’s van deze avond gemaakt door: Marieke Munneke

Zaterdag 14 oktober j.l. hebben wij met hulp (hartelijk dank heren!) het grote bord geplaatst om de komende dorpsveiling  van 4 november aan te kondigen. De gids ligt bij de drukker en ziet er weer veelbelovend uit! Rond 28 oktober kunt u de veilinggids in de brievenbus verwachten, heeft u per abuis geen gids ontvangen dan kunt u bij een van de leden van het comité aan de bel trekken of een mailtje sturen naar info@dorpsveiling.nl dan zorgen dat wij dat u alsnog een gids krijgt.

© fotografie Marieke Munneke.

Evenementen n.a.v. dorpsveiling 2016

Terwijl de komende dorpsveiling nog ver weg ligt (zaterdag 4 november) kijken wij genietend nog even terug naar een aantal prachtige evenementen. Deze waren georganiseerd door diverse aanbieders zoals De EVA, de moms en de oudervereniging pancratiusschool! De Eva bood een zonnige maffiamiddag/avond aan, de mooie foto’s spreken voor zich! De oudervereniging Pancratiusschool bood een  gevarieerde Happen en trappen aan en de MOMS boden een “Foute Feestavond “ aan. Ook hebben kopers genoten van de verandatour, zelfde route, zelfde veranda’s maar met andere kopers toch weer een geheel nieuwe veranda ervaring.

Wij willen de aanbieders hartelijk bedanken voor de mooie evenementen! Wat is er genoten door de kopers!

Klik hier om de foto’s te bekijken.

Opbrengsten dorpsveiling overgemaakt naar verenigingen.

Onlangs hebben wij aan de diverse verenigingen weer mooie bedragen over kunnen maken. Deze gelden zijn afkomstig van de opbrengst van de dorpsveiling 5 november 2016. Tijdens onze laatste en voor het nieuwe jaar onze eerste vergadering hebben wij ook al weer een nieuwe datum vastgelegd voor de dorpsveiling 2017 namelijk: 4 november 2017!!! Café De Harmonie is besproken onze veilingmeester ook, wij hebben weer zin in de voorbereidingen zet u de datum vast weer in uw agenda?

 • Cultureel Centrum Pancratius
 • EVA
 • Oudervereniging Pancratius
 • Sinterklaas comité
 • Zonnebloem
 • Blockeniers
 • Ttsport/A-merk
 • Zingerdewijs
 • Historische vereniging Blokker
 • Parochie
 • Handbalvereniging Blokker
 • Voetbalvereniging De Blokkers
 • SJJO
 • € 430, 30
 • € 1.485, 93
 • € 1.199, 73
 • € 429,90
 • € 865, 93
 • € – (geen deelname 2016)
 • € 318, 53
 • € 181, 43
 • € 319,53
 • € 1.382,20
 • € 248,87
 • € – (geen deelname 2016)
 • € 275,96

Een klein dorp en een grote opbrengst € 22.465 !

De Dorpsveiling in café de Harmonie heeft zaterdagavond 5 november een geweldige opbrengst opgeleverd.  De 430 kavels brachten maar liefst  € 22.465 in het laatje voor de kerk en de deelnemende verenigingen. Vanaf  20.00 uur stroomde de zaal al snel vol.

De afslagers Frans Bervoets en  Hans Bregman hielden de gang er goed in.

Door een flitsende presentatie van de koopjes op de schermen in het gezellige café de Harmonie werd er flink geboden op de taarten, workshops, de Keez-middag, culinaire uitjes, diner aan huis en vele andere koopjes onder het motto: “Samen sterk voor dorp en kerk”.

De opbrengst van de Dorpsveiling is bestemd voor het onderhoud van ons erfgoed het prachtige gebouw de Onze-Lieve-Vrouw Visitatiekerk in het centrum van Oosterblokker

en de deelnemende verenigingen: Oudervereniging Pancratius, EVA, Cultureel Centrum Pancratius, Historische Vereniging Blokker, Sinterklaascomité, Zonnebloem, Tafeltennisvereniging A-merk, Zingerderwijs, Handbalvereniging Blokker, Stichting Jeugd & Jongeren Oosterblokker en de Parochie.

Wij zijn ontzettend blij met deze opbrengst en willen alle kopers, gevers en vrijwilligers hartelijk bedanken. De Dorpsveiling is wederom een succes geweest en een gezellig samenzijn met het hele dorp.

De uitbaters van de Harmonie willen wij hartelijk danken voor de samenwerking en het gastvrije onthaal.